Avui comencen les Festes Majors a Godall

godall

El nou Consistori godallenc recupera l’Homenatge a la Gent Gran, canvia el dia de celebració del correfocs i portarà tres ramaderies de bous en lloc d’una, com era habitual.
També hi haurà canvis als àpats del dia del godallenc absent i al del dia del bou estofat.
Santi Albiol, regidor de Festes de Godall, diu que la gran participació del teixit associatiu del municipi facilita molt la feina organitzativa de les Festes Majors.

(J.Roig).-Encara que ahir ja es van celebrar alguns actes preliminars, com una tirada de bitlles i el repartiment del panoli, no es fins avui que comencen les Festes Majors al municipi veí de Godall amb una bou capllaçat i el tradicional esmorzar popular per seguir desprès amb un mati de vaquetes i el II concurs de joves promeses.

El programa d’actes del primer dia de festa també inclou una tirada infantil amb carrabina d’aire comprimit i tirada amb arc i ja per la tarda, el protocol•lari Pregó de Festa Major que enguany s’ha encomanat al qui va ser mestre del poble entre els anys 80 i 90 , Josep Querol Magriñá. Segons Santi Albiol, regidor de Festes de Godall, va ser un mestre que va deixar molt bon record al poble.

Albiol destacava de les festes de Godall la gran participació del teixit associatiu del municipi que facilita molt la feina a l’hora de confeccionar el programa d’actes i sense els quals seria molt difícil fer-lo tant complert. També volia explicar alguns canvis que hi ha volgut imprimir en el seu primer any al cap davant de la regidoria, per exemple la recuperació del dia de l’ Homenatge a la Gent Gran, el dia de celebració del Correfocs, els àpats populars que es fan el dia del godallenc absent i el dia del bou estofat i el número de ramaderies que participaran a les tardes de bous, que passaran a ser tres en lloc d’una com era costum.

Els balls seguiran sent d’entrada gratuïta i comencen també avui mateix amb el que es fa en honor a les pubilles i acompanyants. Estarà amenitzat per l’orquestra Pensilvanya i al igual que la resta de nit de ball, l’entrada és gratuïta.
Demà es celebra el dia de la Dona amb l’elecció de l’alcaldessa per un dia. Per la tarda hi haurà vaques i bou embolat de la ramaderia d’ Hilario Princep, el correfocs i ball amb el grup Vintage i Música Dj,s fins a la matinada.
Les festes acabaran el proper dilluns, 10 d’Agost.