Aldover obre al públic el centre d’interpretació sobre el riu Ebre i el bosc de ribera

(Teveon).-La subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, i l’alcalde d’Aldover, Joan Ferré, van inaugurar aquest passat divendres el centre d’interpretació sobre el riu Ebre i el bosc de Ribera que la societat estatal Acuamed ha construït a la població. El projecte ha suposat una inversió de 890.000 euros, i pretén facilitar el coneixement de l’economia, el paisatge i l’ecosistema de la zona.
El centre d’interpretació d’Aldover forma part de les actuacions incloses al Pla de Restauració Hidrològica de la Continuïtat del riu Ebre, que suposa una inversió global de més de 16’9 milions d’euros i que també inclou projectes en matèria de restauració del bosc de reibera.

El centre d’interpretació d’Aldover s’ha ubicat en uns terrenys situats a la part superior de la piscina municipal, junt a la via de servei del canal de la dreta de l’Ebre. Es tracta d’un edifici d’obra nova de 480 metres quadrats de superfície, i que consta de dos sales d’exposicions així com d’una sala auditori amb capacitat per a 120 persones.

L’exposició permanent del centre s’anomena “Aldover i el bosc de ribera” i comença amb una breu explicació sobre el cicle de l’aigua i després continua amb la descripció de la conca de l’Ebre. Així mateix, diversos plafons expliquen en detall la biodiversitat d’aquest tram final del riu Ebre. En l’altra sala d’exposicions es pot veure una de les col·leccions arqueològiques més interessants de la zona.

El centre d’interpretació d’Aldover s’uneix al que ja es va inaugurar a Tivenys, i que mostra les diferents arts de la pesca utilitzades al marge del riu en els últims anys.