Santa Bàrbara s’afegeix a la petició per a que l’Autovia A-7 sigui una realitat.

Al darrer ple i per unanimitat, es va aprovar la moció consensuada al territori.

També es va aprovara_7_alcanar_vilafranca un altra moció per demanar millores en el transport ferroviari.

(J.Roig).-A mitjans del passat mes de Juny, la delegació del govern a les Terres de l’Ebre reunia tots els alcaldes del territori afectats per l’autovia A7, una de les principals reivindicacions en matèria d’infraestructures. La trobada va servir per consensuar diferents aspectes, com la reactivació del front institucional per reclamar la seua construcció però amb el traçat consensuat pel territori. El que es va acordar en la reunió s’ha inclòs en una moció que portaran a tots els plenaris de les Terres de l’Ebre i un dels primers en aprovar-la ha estat el de Santa Bàrbara.

Alfred Blanch, primer tinent d’alcalde de Santa Bàrbara mostrava la seua satisfacció pel consens assolit en el redactat final de la moció, tot i les modificacions en el traçat demanades en principi per alguns dels municipis més importants del territori com Amposta o Tortosa. Segons el regidor, a la reunió es va acordar un text únic per demanar celeritat al Ministeri de Foment per a que tiri endavant aquesta important infraestructura .” Jo crec que les al•legacions presentades, el Ministeri ja les té resoltes .Ara que s’ha posat un poc a tall, si no ens posem d’acord , caldrà esperar 10 o 15 anys més per tenir aquesta obra”, deia Blanch.

La moció aprovada pel ple demana el respecte a les al•legacions presentades per les forces polítiques i institucions al territori, exigir l’execució immediata de la infraestructura i en el seu defecte alliberar els peatges de l’AP7 per a la gent de les TE.
En el cas del nostre poble i segons el projecte presentat pel Ministerio, l’ autovia entraria al terme municipal per la zona del barranc de Lledó i contempla una entrada que donarà connectivitat al municipi i al seu polígon industrial.

Al mateix ple es va aprovar, també per unanimitat, un altra moció per demanar millores en el transport ferroviari, una reivindicació molt present també a tot el territori per la deficiència que es bé patint històricament en aquest servei.