Els olis de Santa Bàrbara, la Pobla de Massaluca i Xerta guanyen els premis de la Fira de Jesús

La Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre de Jesús va tancar aquest diumenge la seva XVI edició, després de registrar una gran presència de públic i una destacada activitat comercial.

Així mateix, es van repartir els premis del XXVII Concurs de Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre. En aquesta ocasió, va guanyar el premi especial al Millor Oli l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara amb l’Iberolei, que també va rebre el premi al millor oli de DOP Baix Ebre-Montsià. TV On

Pel que fa al premi al millor oli de la DOP Terra Alta, aquest va ser per la Cooperativa de la Pobla de Massaluca i el seu oli Caterra, mentre que el guanyador al millor oli verge extra sense DOP fou per Dama de Elaia de Xerta. Així mateix, el premi al millor oli de collita pròpia fou l’oli de Carlos Panisello de Bítem.

En el capítol de concursos cal destacar la gran participació de gent jove al concurs d’allioli juvenil. El nou Mestre del Morter, amb 2,285 quilos, és Ximo Panisello mentre que la guanyadora del concurs de plegadores d’olives sense ungles va ser Cinta Fàbregues, després d’aconseguir recollir fins a 6,835 quilos en vint minuts.

Com és tradicional, i després de lliurar els premis dels diferents concursos, es va fer el sorteig entre els visitants a la fira del seu pes en litres d’oli. El premi va ser per a Jordi Gil Rovira de Palamós, que va donar a la bàscula un pes de cent quilos.