Enguany no hi haurà Diada de la Galera i l’Ostra a La Ràpita.

Foto: Cartell

(Redacció/J.Roig).-).-El Col•lectiu de Cuina de la Ràpita ha decidit no celebrar enguany la diada gastronòmica de la galera i l’ostra rissada, que venia fent-se al pavelló firal del municipi. En el seu lloc, allargaran la duració de les jornades gastronòmiques dedicades a aquests productes, que se celebraran durant un mes  (del 15 de febrer al 15 de març)

El nombre de restaurants que hi participen enguany també és inferior a l’habitual, ja que alguns establiments estan tancats per vacances en aquestes dates, segons explicava ahir la presidenta del Col •lectiu de Cuina la Ràpita – Delta de l’Ebre, Imma Bòria, en roda de premsa.

L’any2011, la galera va representar el 10% del volum total de captures i de facturació de la llotjarapitenca. Es van capturar un total de 319 tones de galeres, que van aportar uns beneficisde 2.940.000 euros, segons dades de la Confraria de Pescadors Verge del Carme. Cada dia entren vora una tona de galeresal port rapitenc, que tenen un preu mitjà de 4
euros el quilo.

La producció d’ostra, que serà l’altre producte estrella de properes jornades gastronòmiques, va tornar a patir un episodi de mortaldat de cries a principis de la campanya. Fet que va obligar els productors a reinvertir en la reposició de la cria morta per poder salvar la campanya