Es prepara un llibre de receptes amb oli d’oliveres mil·lenàries del Territori Sénia.


21 Restaurants del Territori ja han confirmat la seua participació


(Redacció/J. Roig).
-La Mancomunitat de la Taula del Sènia  i l’Associació Territori del Sènia, després de la publicació del llibre sobre les Oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia, ara impulsen la edició d’una altra publicació encara més singular i extraordinària.Es tracta d’un llibre de receptes amb oli d’oliveres mil·lenàries.

Per aquest motiu ja s’han enviat cartes a 70 Restaurants del Territori convidant-los a participar elaborant almenys 1 plat de la seua carta amb algun dels 7 olis d’oliveres mil·lenàries del Territori Sénia (Molí de la Creu, Acomont, Alboredes, Montebre, Cervol i les Coop. de Godall i de Càlig), que aniria al llibre ocupant 2 pàgines. A canvi es signaria un conveni amb aquell molí. Però a més al llibre aniria una introducció sobre les oliveres i el territori i també un extracte dels Estudis que estan elaborant la Fundació Alicia (de la que és President del Consell Assessor Ferran Adrià) sobre la Gastronomia i els olis d’OM-TS associats als productes DO i gourmet de la zona i un altre que fa l’IRTA (Institut de Recerca) sobre la qualitat dels olis tradicionals d’aquí.

En uns dies ja han donat la seua conformitat 21 Restaurants del Territori entre els que estan els més importants, però s’espera que la xifra s’incremente una mica més.

La publicació d’aquest llibre tan singular serà possible gràcies a un nou ajut del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que subvenciona un 70% del seu cost, i també ho fa als 2 Estudis de la Fundació Alicia i de l’IRTA abans esmentats.