Acaben les obres de modernització dels carrers Pagesia, Aragó i Victòria

Detall de les obres al carrer Pagesia. (Foto:J.Roig)

El nou model de carrer, sense diferència de nivells, vol donar preferència als vianants i evitar barreres arquitectòniques.

L’alcalde reconeix que encara no s’ha pogut avaluar completament els problemes que podria generar aquest sistema en cas de pluges significatives, però recorda que les empreses constructores garanteixen la resolució dels problemes que pogueren sorgir en aquest sentit.

(J.Roig/T.G.).-Ara fa just un mes es donaven per finalitzades totes les obres de reforma de carrers del nostre poble,
corresponents a l’anualitat 2017, és a dir les que s’han executat el carrer Aragó, el carrer Pagesia i el darrer tram del carrer Victòria.
L’alcalde, Alfred Blanch, explicava que aquestes tres obres, vénen a representar els nous models d’arquitectura urbana, sense diferència de nivells entre el carrer i la vorera per tal d’evitar barreres arquitectòniques.

Un sistema que elimina els canvis de nivell, però que podria causar problemes en cas de pluges significatives. Blanch, preguntat sobre aquesta qüestió, deia que l’empresa que s’encarrega de les obres garanteix i s’encarrega d’efectuar les corresponents reformes de nivell, com es va poder comprovar al problema sorgit al carrer Verge de Montserrat, amb la seva intersecció amb el carrer Tarragona.

L’alcalde deia que aquesta filosofia de carrer és la que se seguirà implementant als que s’aniran reformant en el futur, segons amplada, necessitats o funcions d’aquests. Els projectats per executar aquest 2018 són els carrers l’Hostal dels Frares, el Sant Rafel, la plaça Masada de la Rúbia i la nova rotonda d’entrada al poble des de la Galera.

Els carrers que s’han arreglat fins ara tenen un acabat modern i actual, donant preferència al pas de vianants per les voreres i eviten, com hem dit, les barreres arquitectòniques. S’han renovat totalment la xarxa d’aigua potable, el clavegueram i l’enllumenat, a més de les canonades de recollida d’aigües pluvials.
Paral·lelament, a mesura que es van renovant els vials, es va implementant el pla de mobilitat local, afectant també a carrers paral·lels, per tal de fer de Santa Bàrbara un poble més “ordenat”.

Les obres no han tingut cap cost econòmic per als veïns, ja que han estat finançades per la Diputació de Tarragona a través del PAM i amb fons propis municipals.